Mitt kattintresse

Jag har alltid älskat katter och i min familj har det alltid funnits katter under min uppväxt. Min mamma är nämligen lika katt-tokig hon, och vårt hem har fungerat lite som ett fosterhem åt katter som av någon anledning behöver ett nytt hem. Det har varit många sommarkatter som har bott hos oss, alltså katter som folk skaffar till sommaren och lämnar kvar vid sommarstugan när de åker hem, för de tror att en katt alltid klarar sig i det vilda. Men även om katter är bra på att klara sig själva så är det ändå ingen ursäkt för att lämna dem vind för våg, och skulle det inte finnas katthem och liknande som tar hand om katterna och ger dem mat och tak över huvudet så skulle många inte klara sig när kylan kommer.

Katthemmen blir tyvärr snabbt fulla, och det behövs volontärer som kan hjälpa till. Så min mamma har alltid tagit in katter som inte har fått plats på katthemmet, i väntan på att de ska hitta en ny familj. Ibland har de bara stannat någon vecka, ibland har de blivit kvar som en del av familjen. Jag är glad att jag har vuxit upp med en så godhjärtad mamma som har visat mig att man faktiskt kan göra saker för att göra skillnad.

När det blev dags för mig att flytta hemifrån ville jag förstås fortsätta att dela mitt liv med katter, och det var ett självklart val att de skulle komma från ett katthem. Först fick jag hem Abbe och några månader senare kom Laban. I framtiden skulle jag gärna ta emot tillfälliga katter också, men som det är nu räcker det med mina två egna.

2 reaktion på “Mitt kattintresse

  1. Du gör verkligen en jättefin insats som tar hand om katter på ett så bra sätt! Önskar att fler kunde vara som dig!

    Mvh,
    Fredrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *