Intresserad av illrar

Ett djur som jag alltid har varit lite fascinerad av är illrar. Om jag inte hade haft katt så hade jag kanske varit lite sugen på att skaffa iller, men katt kommer jag alltid att ha så jag får helt enkelt vara fascinerad på avstånd. Visst finns det exempel på illrar och katter som fungerar ihop, men man hör också om gånger då det har slutat i tragedi, och jag har ingen lust att testa. Ska jag vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte ens om jag skulle vilja ha en iller, för jag förstår att de kräver ganska mycket, men om det nu skulle hända någon gång att jag faktiskt funderade på det så skulle jag förstås ta reda på allt jag kan och träffa olika illrar och prata med illerägare först så att jag kunde känna om det var något för mig eller inte.

Men oavsett om jag skulle kunna tänka mig att ha en iller eller ej så tycker jag ändå att de är fascinerande djur. Jag har hittat en bra sida på nätet som är en uppfödning som drivs av en tjej som verkar ha väldigt mycket kunskap om illrar (klicka här för att komma till den). Där finns det bra information för den som funderar på att skaffa iller. Hon tycker till exempel att man ska fråga sig om man har tillräckligt mycket tid, envishet och tålamod för att ta hand om en iller. Hon skriver också att många illrar aldrig blir helt rumsrena och att det faktiskt kan hända att vänner drar sig undan för att de tycker att det är jobbigt att hälsa på. Illrar är nämligen inte alltid så vänliga mot främlingar.

Ska man nu ha en iller så ska man ju definitivt köpa en av en seriös uppfödare som verkligen är insatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *